Да готвим на открито
Рибен саламур
          Продукти:

  • 1 кг дребна сладководна риба
  • 500 гр пъстърва или костур
  • 2-3 картофа
  • Зелена и червена чушка
  • 1 глава лук
  • 2 броя моркови
  • Магданоз
  • Мащерка
  • Девесил
  • Черен пипер
  • Сол

Speech writing is a skill that is unique for you and your business. writing assignment It’s a vital aspect in getting the message in the shortest period possible, into some number of individuals. As a business owner, you always have to find ways to convey the right message. The language writing can be utilized to do so. There are some features you need to keep an eye out for when it comes to a speech writing. I will give you a few pointers on include your company logo and how best to maintain your speech’s message.

Начин на приготвяне: В тензух се слага дребната риба, мащерката, девесила и нарязаният на едро лук. Варят се 1 час до пълно разваряване. Съдържанието на тензуха се изстисква в бульона и се изхвърля. Зеленчуците се нарязват, като морковите задължително са на ситно, за да се уварят добре. Филето от пъстърва или костур се запича на силно нагорещена скара за кратко. Зеленчуците и рибата се слагат в бульона и се варят до готовност на всички продукти. Саламурът се поръсва с черен пипер, сол, магданоз и пресен девесил.

Пъстърва на скара с билки
          Продукти за 2 порции

  • 2 пъстърви
  • Олио
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка розмарин
  • 2 стръка див лук
  • Сол

  

Начин на приготвяне: Почистените риби се осоляват и намазняват отвътре и отвън. Пълнят се с резенчета чесън, стръкче мащерка и стръкче розмарин. Силно сгорещената скара или плоча се намазнява и рибата се пече по 8 мин от всяка страна докато хване хрупкава коричка. Вече изпечената риба се поръсва с нарязан див лук.
Шаран на барбекю
          Продукти:

  • 1 шаран
  • Сол
  • 4-5 скилидки чесън
  • Голяма скара – сандвич
Начин на приготвяне: Почистеният от вътрешностите и люспите шаран се разрязва от корема към гърба, не до края, заедно с главата и се разтваря, така че да стане като книга. Чесънът заедно със солта се счуква в хаванче до гладко пюре. Шаранът се намазва от двете страни с чесновата пасат и се слага да се пече. Пече се на дървени въглища, като се обръща периодично от двете страни.
Печена пъстърва във фолио  
          Продукти:

  • Пъстърва
  • Връзка копър
  • Връзка магданоз
  • Лук
  • Олио
  • Лимон
  • Черен пипер
  • Сол
Начин на приготвяне: Почистената риба се намазнява отвътре и се овкусява със сол и черен пипер. Копърът, магданозът и лукът се нарязват на ситно. Рибите се пълнят с тази зелена плънка. Фолиото се нарязва на листове и намазва с олио. Рибите за завиват като бонбони и се пекат на скара. Вече готовата риба се овкусява с лимон.
Маринована риба  
         Продукти:

  • Риба каракуда
  • Морска сол
  • Оцет
  • Олио
  • Дафинов лист
  • Черен пипер на зърна
  • Бахар на зърна
Начин на приготвяне: Рибата се филетира. Премахват се костите, главите и перките. Парчетата се осоляват за 24 часа. Изплакват се със студена вода и се поставят в съд с оцет, колкото да ги покрие. Престояват 8 часа в него и отново се изплакват. Олиото се сипва в тенджера на котлона, в която се пуска парченце хляб. Когато хлябът започне да се запържва мазнината е готова. Рибата се реди плътно в буркани, като се редуват дафинов лист, зърна черен пипер и бахар. По желание може да се добави и лют червен пипер. Изстиналото олио се налива между парчетата. Затворените буркани се прибират в хладилника и след 2-3 дни са готови за консумация.
Пържена пъстърва  
          Продукти:

  • Малки пъстърви (до 200 гр)
  • Бяло брашно
  • Царевично брашно
  • Олио
  • Лимон
  • Морска сол
Начин на приготвяне: Смесете равни части бяло и царевично брашно и оваляйте хубаво рибите от всички страни. Пържете в силно сгорещена мазнина. След като извадите рибите, поръсете с морска сол и сок от лимон.

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕКТОР „РИБАРСТВО” 2007-2013

„Развитие на рибарските области”

Настоящия проект е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007-2013.